2020-02-23 09:29:06• hírek • Bajnai Botond

Hétfőn nyílik a X. Kézműves Márciuska Kiállítás és Vásár

Tizedik alkalommal szervez Kézműves Márciuska Kiállítást és Vásárt Szatmárnémeti városközpontjában az Aranykapu Kulturális Egyesület.

A hagyományos esemény, február 24-én, hétfőn, Jégtörő Mátyás napjától lesz látogatható, egy héten át, március 2-ig, a Coposu sétányon.

Idén hat kézműves kiállító és iparművész érkezik a helyszínre, különböző természetes anyagokból készült apró tárgyakkal: lesznek bőr, nemez, csuhé, gyöngy, filc, csipke, fonal, porcelángyúrma, stb. alapanyagból készült csecsebecsék dísztárgyak és márciuskák.

Nezezon Enikő az egyesület elnöke, elmondta, ez az Aranykapu azon kevés kiállításai közé tartozik, melyen csak helyi kézművesek vannak jelen, vendég kiállítók nem vesznek részt az eseményen.

Kihívást jelent a kiállítók számára a vásár: „Ez mindnyájunk számára évről évre egy-egy újabb kihívást jelent, szeretnénk minden évben azokból az anyagokból, melyekkel dolgozunk, valami szépet készíteni, amiket akár egy modern nő is szívesen visel magán ékszerként, kiegészítőként” – fogalmazott az egyesület vezetője.

Elmondta ugyanakkor azt is, hogy ebben az esztendőben is mindenki termékpalettáján megjelentek az új színek, új motívumok, ezért a visszajáró vásárlók sok újdonságot is fognak találni a megszokott minták és formák mellett. „Próbálunk a hagyományos termékeinek mellett mindig innovatívak is lenni” – tette hozzá.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: